LÖSHÅRENS URSPRUNG

De tre vanligaste ursprungen när man talar om löshår av äkta hår är:

  • Europeiskt hår
  • Asiatiskt hår
  • Indiskt hår

Ursprunget har endast att göra med varifrån själva råvaran kommer- inte var själva produktionen sker eller hur tillverkningen går till.


EUROPEISKT LÖSHÅR

 

De europeiska löshåren delas vanligtvis in i de slaviska och kaukasiska håren. De slaviska håren är mycket tunna och fina i kvalitén, men också väldigt svåra att hitta i större kvantiteter. De slaviska håren är också svåra att hitta ofärgade/obehandlade och det är mycket ovanligt att en slavisk kvinna vill klippa av och sälja sitt hår.

 

Kaukasien är ett geopolitiskt område i gränsen mellan Europa och Asien Detta löshår är något kraftigare i strukturen än både det slaviska och det indiska håret, men passar utmärkt till extensions. Håret samlas in från bland annat Östra Ryssland, Moldavien och Azerbajdzjan. Löshåret håller sig mer eller mindre rakt även efter tvätt och kan upplevas som mer lättstylat än det indiska löshåret - dock är det som sagt lite grövre i stråna och passar oftast inte dem med mycket tunt och fint eget hår.ASIATISKT LÖSHÅR

När man pratar om asiatiskt löshår syftar man på håren från bland annat Kina och Mongoliet, som i struktur har ett runt tvärsnitt, till skillnad från vårt som är ovalt. Dessa hår är mycket tjockare och starkare i strukturen, vilket gör att håret blir väldigt tungt. Håret böjs och lockas därmed inte som det västerländska och det blir ofta en väldigt tydlig uppdelning mellan det egna håret och löshåret om man bär en hårförlängning med denna typ av hår. Då håret är så pass tungt och ligger väldigt platt, är det svårt att få volym i asiatiska extensions.


INDISKT LÖSHÅR

Det indiska håret finns i mycket stora kvantiteter och anses vara den hårtyp som är bäst lämpad till extensions. Håret är starkt, utan att vara för tjockt, lättstylat och ger fin volym. Genetiskt sett är indiskt hår väldigt likt det västerländska hårets struktur, men passar utmärkt ihop även med andra hårtyper.

Det finns dock två typer av indiskt hår på marknaden. Dels finns hår som samlats upp från borstar och golv och detta hår består naturligtvis av olika kvalitet, längd och färg. Hårets fjällskikt ligger i olika riktningar, hakar fast i varandra och gör att håret trasslar och blir risigt mycket snabbt. Dessa hår genomgår en mycket stark kemisk process som helt fräter bort hårets fjällskikt. Håret som är kvar blir därför mycket skört. För att få håret glansigt igen doppas det i fabrikssilikon, som efter några tvättar nöts bort. Kvarstår återigen ett glanslöst, skört och trassligt hår.

Ett indiskt virgin remy tempelhår är den hårtyp som alla stora och seriösa tillverkare av löshår använder sig av. Att håret är remy innebär att alla fjällskikten ligger samlade åt samma håll från rot till topp och därför inte trasslar. Det är även virginhår (jungfruhår), dvs det har aldrig blivit kemiskt behandlat. Det är endast virginhåren man betalar för.

 

 

 

Jag använder mig av två olika typer av hår på salongen. Dels Euro So.Cap/Seiseta som är ett indiskt äkta tempelhår samt Vanity Hair som är ett kaukasiskt (europeiskt) hår. Båda hårtyperna håller högsta kvalitet. Det som blir avgörande för vad som passar dig bäst är vilken hårstruktur du har. Det får du hjälp med hos mig vid en konsultation.


EURO SO.CAP.S LÖSHÅR - ETISK HANDEL
 

100% Indiskt remy tempelhår av högsta kvalitet, handgjort i Italien av branschens mest erfarna produktionsteam. Detta garanterar vi!


Vårt löshår köps in från utvalda indiska tempel och transporteras därefter till Italien där all övrig produktion och tillverkning sker. Håret som köps in har offrats frivilligt i en religiös ritual - en tradition som pågått i flera hundra år i de Hinduiska templen. Den som skänker sitt hår i de hinduiska ritualerna behandlas med stor respekt. Pengarna från försäljningen av håret används till underhåll av tempel samt skänks till olika välgörenhetsorganisationer.

 

VANITY HAIR

 

Vanity Hair är ett kaukasiskt (europeiskt) löshår av hög kvalitet. Detta löshår är något kraftigare i strukturen än det indiska håret, men passar utmärkt till extensions. Håret samlas in från bland annat Östra Ryssland, Moldavien och Azerbajdzjan. Löshåret håller sig mer eller mindre rakt även efter tvätt och kan upplevas som mer lättstylat än det indiska löshåret - särskilt om ditt eget hår är spikrakt.