En hårförlängning som sköts rätt och är fäst med rätt teknik sliter mycket litet på det egna håret - ett visst slitage får man dock oftast räkna med. Hur mycket exakt en hårförlängning sliter på håret beror också på vilken metod man valt, vilken typ av löshår man använt, hur man sköter om håret samt vilka dagliga stylingvanor man har sedan tidigare.

 

En person som ofta bleker/slingar/färgar/lockar eller plattar sitt hår kan uppleva att kvalitén på det egna håret blir bättre efter en hårförlängning. Detta beror på att löshåret lägger sig runt det egna håret och tar det slitage som man normalt utsätter håret för. Ofta sköter man också håret bättre när man har en hårförlängning eftersom det trots allt ändå kostar några tusenlappar att göra en.

 

En person som vare sig bleker/slingar/färgar/lockar eller plattar sitt hår kan däremot uppleva att det egna håret har slitits lite mer än normalt. En hårförlängning blir ju trots allt en extra belastning som sitter i håret i flera månader. Så att en förlängning inte sliter alls på håret - det är en lögn, däremot sliter det sällan så mycket som en del vill påskina, åtminstone inte om allt görs rätt.

 

Man kan jämföra slitaget efter en hårförlängning som skötts korrekt med det slitage som uppstår när man färgar håret. Mer än så ska det absolut inte slita på håret - då är det något som inte stämmer. Antingen har förlängningen inte skötts ordentligt, det egna håret har inte varit lämpat för en hårförlängning från början eller också så är förlängningen fel isatt/fel anpassad till kunden.

 

En liten procentandel kan också ha den typen av hår som helt enkelt inte klarar den extra belastning/tyngd en hårförlängning medför. Detta är mycket ovanligt och man minskar risken för slitage genom att sätta rätt mängd hår i varje extension. En hårförlängning som exempelvis gjorts med keratinvax och där för lite eget hår har använts till varje slinga kan medföra att man tappar mer hår än normalt. Detta leder naturligtvis till tunnare och tunnare hår. Försäkra dig därför alltid om att den som gör din förlängning antingen har utbildning eller lång vana vid att göra hårförlängningar.