Det finns vissa tillfällen då man inte bör göra en hårförlängning. Om du tillhör någon av nedan kategorier rekommenderar vi att du avstår från en löshårsbehandling.

 

Gravid eller ammar

Om du är gravid eller ammar ska du inte göra en hårförlängning. Under graviditeten och amningen genomgår kroppen en mängd hormonella förändringar som kan påverka din hårkvalitet. Under graviditeten tappar man ofta inget hår alls, men när det väl är dags att amma tappar de flesta kvinnor allt det hår som inte tappats under graviditeten på en gång. Även själva strukturen och kvalitén på håret kan försämras/förändras under graviditeten. Att göra extensions vid en sådan tidpunkt kan medföra att håret blir mycket skadat eller i värsta fall - att man tappar onödigt mycket hår.

 

Hårsjukdom/håravfall

Om du lider av någon form av sjukdom som orsakar håravfall/kala fläckar ska du inte göra en hårförlängning. Dels kan förlängningen göra att du tappar ännu mer hår och dels kommer inte dina extensions sitta kvar = pengarna kastade i sjön. Håravfall och kala fläckar kan orsakas av kraftig stress och oro, talgkörtelcystor, kraftiga infektioner, febersjukdomar, svåra operationer etc. I vissa fall kan håret komma tillbaka, i andra fall dör hårsäcken. Lider du av  håravfall ska du inte orsaka mer stress på dina hårrötter genom att tynga dem med löshår. Fundera i sådana fall istället på peruk och kontakta en expert på hårsjukdomar.

 

Sönderbehandlat/skört hår

Om ditt hår är stressat och skört på grund av många blekningar/färgningar eller kanske på grund av dålig skötsel ska du inte heller göra en hårförlängning. En hårförlängning kan bli för mycket för försvagat hår och det kan sluta med att keratinfästena/tejpfästena skaver av det redan sköra håret. Var istället snäll mot ditt hår. Tvätta det med ett stärkande och vårdande frisörshampoo (gärna med keratin i)och ge det lite extra näring i form av hårinpackning och återfuktande serum. Se också till att klippa bort kluvna toppar i tid eftersom en kluven hårtopp har en tendens att klättra högre och högre upp i det friska håret. Väntar man för länge blir håret alltså extra slitet och ofta får man klippa mer än vad man hade tänkt sig.