Nedan har vi listat de vanligaste problemen som kan uppstå när man bär en hårförlängning, samt lösningen på dessa. Hittar du inte ditt problem är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!


1. Mitt hår är torrt och livlöst trots att jag tvättar det med frisörprodukter och allmänt vårdar håret bra. Vad gör jag för fel?

Svar: Även om de flesta frisörprodukter generellt är bra och mycket bättre än produkter du köper i den vanliga handeln, är det inte säkert att just den produkten du använder är optimal för löshåret. 

Var noga med att dina hårvårdsprodukter inte innehåller protein eller för mycket keratin då detta gör löshåret strävt och "tjockt". Keratin i små mängder är bra för håret, liksom protein - men för att få bort den sträva och tjocka effekten måste du använda en hårinpackning och ett balsam som är mjukgörande och ger mycket fukt. Använd inte heller hårvårdsprodukter som innehåller protein och keratin vid varje hårtvätt - max 1 gång i veckan!

För optimalt vårdande resultat rekommenderar vi att du använder Euro So.Cap.´s egna hårvårdsprodukter eller Schwarzkopf Professional (BC Repair Rescue serien samt BC Moisture kick serien). Vi har gjort omfattande tester tillsammans med frisörer, kunder samt på oss själva och dessa produkter ger optimalt vårdande resultat på vårt löshår.

Se också "Tvättinstruktioner" för ingående beskrivning av hur du tvättar håret.


2. Jag vårdar mitt hår exakt enligt instruktionerna ovan. Ändå är håret strävt, varför?

Svar: Har du egen brunn? Eller bor du i ett område med kalkrikt vatten? Har du kanske varit utomlands där vattenkvalitén inte är så bra? Vatten som kommer från egen brunn eller kalkrikt vatten kan göra löshåret mycket strävt. Tyvärr finns det ingen bot på detta problem annat än att tvätta håret med ett vatten som är "renare". Om du bär löshår och vill fortsätta med detta, men inte kan påverka kvalitén du tvättar håret med, kan du prova att koka vattnet. Låt vattnet svalna och tvätta det därefter med det kokta vattnet (och rätt hårdvårdsprodukter naturligtvis). Det hjälper.


3. Mitt löshår är slitet i topparna. Varför har det blivit så och vad kan jag göra?

Svar: Euro So.Cap.´s löshår är ett hår som blivit behandlat enligt det sk. remysystemet. Det innebär att alla hårstrån är rättvända samt att håret endast har blivit skonsamt avfärgat och infärgat. Eftersom håret är naturligt slits det på samma sätt som ditt egna hår och behöver därför toppas med jämna mellanrum. Var 6:e till 8:e vecka är lagom.

4. Mitt hår är blont och jag använder ert blonda löshår. Nu har det börjat skifta i grönt! Vad är det som hänt och vad gör jag för att få det blont igen?

Svar:  Med största sannolikhet har du tvättat håret i vatten som innehåller kopparavfällningar. Kopparavfällningar kan färga blont hår grönt. Ju torrare hårkvalitén är - desto grönare blir det. Detta är ett vanligt problem för dem med egen brunn och i nyare hus/lägenheter samt i hus/lägenheter med gamla rör. För att minska problemen om man bor i nyare hus/lägenhet kan man låta vattnet rinna ett tag innan man tvättar det. Ju svalare vatten man tvättar det med, desto mindre kopparavfällningar hamnar det i sköljvattnet. 

För att få bort det gröna kan man antingen gå till frisören eller försöka få bort det gröna med askorbinsyra. Gör då så här:

1. Köp 1-2 påsar askorbinsyra (finns i kryddhyllan i mataffären). 

2. Blanda ut askorbinsyran i ljummet vatten och doppa hela håret i blandningen.

3. Skölj ur. Upprepa om det behövs.

4. Tvätta sedan håret med schampo. Upprepa och skölj.

5. Gör en hårinpackning och låt verka 5 min. Skölj.

Nu ska håret vara blont igen!

5. Mitt hår är blont och jag använder ert blonda löshår. Nu har det börjat skifta i orange! Vad är det som hänt och hur får jag det blont igen?

Svar:  Med största sannolikhet innehåller vattnet höga halter av järnavfällningar. Liksom det kan finnas kopparavfällningar i vattnet (se problemet ovan) kan det även finnas järnavfällningar. Järn färgar ett blont hår gult/orange. Många som bär hårförlängning har märkt att deras blonda hår blir gulare/mer orangefärgat när de varit utomlands. Kombinationen av höga halter järn i vattnet samt stark sol förvärrar problemen. Vårt löshår blir solblekt precis som ditt egna hår och tvättas håret dessutom i vatten med järnavfällningar kan det bli knallorange!

Du kan få tillbaka din blonda färg genom att tvätta håret med silverschampo (tänk dock på att silverschampo är uttorkande och att du måste tillföra fukt efter en sådan behandling). Du kan även göra en silvertoning hos frisören eller göra en färginpackning som innehåller blå/lila pigment. Blått/lila neutraliserar gult och orange. Vi rekommenderar dock alltid att du går till en frisör för att få bäst resultat och inte riskera att förstöra löshåret!